Žele Silvu i Mbappea

Dvojac Monaca na meti Real Madrida

Midhat Šljivak

Ekipa Monaca ove sezone igra zaista sjajno, a njihovi fudbaleri su izuzetnin nastupima privukli veliku pažnju na sebe.

Gotovo da nema igrača koji se ne povezuje s prelaskom u redove nekod od velikana evropskog fudbala, a među njima su Bernardo Silva i Kylian Mbappe. Ovaj duo u svojim redovima želi vidjeti madridski Real, a navodno će Kraljevi na ljeto krenuti po dovođenje ovog fudbalera.

Interes evropskih klubova za 22-godišnjeg Silvu je ogroman. Već se ranije povezivao sa svim engleskim velikanima, ali Real je navodno za sada najbliže njegovom dovođenju.

Put Madrida mogao bi i 18-godišnji Mbappe. Ovaj mladi fudbaler čini zaista čudesan tandem sa Radamelom Falcaom u Monacu, a predviđa mu se zaista velika karijera.

Poređenja vode čak i do toga da ga smatraju novim Thierryjem Henryjem, a kako igra ne bi ni čudilo da dosegne tolike visine.

On je i najmlađi fudbaler u historiji Monaca koji je postigao gol u službenim utakmicama, a član prvog tima je postao već sa 16 godina.

Tako bismo ovaj sjajni dvojac od ljeta mogli gledati u dresu Real Madrida, a sigurno je da će za to Kraljevi morati platiti ogroman novac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.