Euroliga, 23. kolo:

Real Madrid rutinski slavio protiv Darussafake

Madridski Real zabilježio je sigurnu domaću pobjedu u okviru 23. kola Eurolige.

"Kraljevi" su večeras savladali Darussafaku rezultatom 101:83 i tako zadržali čelnu poziciju na tabeli sa skorom 18-5.

Od početka je španski tim nametnuo svoj ritam igre. Nakon 10 minuta igre imao je prednost od 16 koševa (30:14), a iako su gosti u drugoj četvrtini pružili mnogo bolji otpor, na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 53:37 za Real. 

U drugom poluvremenu bez mnogo neizvjesnosti. Real Madrid je u nastavku rutinski obavio posao i zabilježio ubjedljiv trijumf od 101:83. 

U timu Real Madrida večeras su najefikasniji bili Llull i Hunter sa 31, odnosno 23 poena, dok su na drugoj strani bolji od ostalih bili Anderson i Žižić sa 18. 

U narednom kolu Real će gostovati Galatasarayu, dok će Darussafaka u svojoj Volkswagen Areni dočekati Panathinaikos.

Euroliga, 23. kolo:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real Madrid - Darussafaka 101:83

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.