Srivaddhanaprabha šokirao svijet

Potrošio 500.000 funti na bocu vina pa dao otkaz Ranieriju

Endin Čaušević

Claudio Ranieri je čovjek koji je prošle sezone napravio pravu senzaciju osvajanjem titule prvaka Engleske s Leicesterom.

Ipak, italijanskom stručnjaku to očito nije bilo dovoljno kod čelnika kluba jer je prvom prilikom dobio otkaz. Nakon rezultatske krize u domaćem prvenstvu vlasnik Leicestera Vichai Srivaddhanaprabha odlučio je da se zahvali na saradnji italijanskom stručnjaku na iznenađenje svih.

Engleski mediji prenijeli su da se Vichai Srivaddhanaprabha taj dan nalazio u jednom luksuznom hotelu u Londonu gdje je svojim poznanicima rekao da će Ranieri dobiti otkaz. Tada ga niko nije shvatao ozbiljno jer je bio opušten i nasmijan, ali nekoliko sati kasnije pokazat će se da je bio "mrtav ozbiljan".

"Bili smo u luksuznom hotelu u Londonu i on se ponašao kao i prije. Rekao nam je da će Ranieri dobiti otkaz, ali niko ga nije ozbiljno shvatio. Nakon toga uzeo je račun i platio bocu vina koja je koštala pola miliona funti. Nekoliko sati nakon toga saznali smo da Ranieri više nije trener Leicestera", rekao je jedan od Srivaddhanaprabhinih poznanika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.