Dinamo razbio Split

Dinamo već slavi finale: Armin Hodžić zabio četiri gola

Edmir Škorić

Dinamo je prvi finalist Kupa u Hrvatskoj bez obzira što ima da se odigra još 90 minuta.

Modri su na Maksimiru razbili Split sa 6:0 i već sada riješili pitanje plasmana u finale Kupa, te su korak bliže novom trofeju.

Razigranoj domaćoj momčadi tim kojeg vodi Bruno Akrapović nije mogao da parira. I ne samo to, nije mogao ni da se spasi prave blamaže, a najzaslužniji za ovako visoku pobjedu Dinama je bh. reprezentativac Armin Hodžić.

Popularni Ara je doslovno uništio Splićane, postigao je četiri gola i na najbolji je način Bosni i Hercegovini i njenim građanima čestitao Dan nezavisnosti.

Dinamo je poveo golom Ante Ćorića u 26. minuti, zatim je Hodžić pogađao u 37., 51. i 66. minuti, a na 5:0 povisio je Ćorić drugim golom u 78. minuti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hodžić je u 80. minuti izborio penal, te je sam pucao s bijele tačke za svoj četvrti i Dinamov šesti pogodak. U Splitu ni oni najveći pesimisti nisu očekivali ovako loš dan na Maksimiru.


Hodzic - Dinamo Zagreb 2-0 RNK Split 01.03.2017 by goloviliga
Armin Hodzic Goal HD - Dinamo Zagreb 3-0 RNK... by goloviliga
Armin Hodzic Hattrick Goal HD - Dinamo Zagreb 4... by goloviliga
Goal (Penalty) Hodzic A. Dinamo Zagreb 6-0... by goloviliga
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.