ACB liga

Real Madrid vezao treći poraz

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida vezali su treći poraz u domaćem šampionatu.

Nakon Gran Canarije i Unicaje, Reala je pobijedio i Tenerife, vodeći tim ACB lige sa 17 pobjeda i pet poraza. Konačan rezultat glasio je 75:64.

Počelo je bolje po domaću ekipu, koja je vodila od početka, a na prvu dvominutnu pauzu odlazi se s prednošću domaćina od dva razlike (26:24).

U drugoj dionici je Tenerife došao na dvocifrenu razliku, a na poluvremenu je bilo 43:37. Real Madrid nije uspio više da se vrati, a domaćin je čak otišao i na 16 poena prednosti u jednom trenutku u zadnjoj četvrtini.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Abromaitis je ubacio 15 poena u pobjedi Tenerifea, Doornekamp 17, a Bogris 14. Na drugoj strani Llull je ubacio 15, a Fernandez 12 poena. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.