Neočekivan poraz Real Madrida unatoč 28 poena Llulla

Gran Canaria slavila

Neočekivan poraz Real Madrida unatoč 28 poena Llulla

E. Škorić

Košarkaši Real Madrida neočekivano su poraženi kod kuće od Gran Canarije.

Real se opustio u današnjem duelu i to ga je koštalo petog poraza i drugog uzastopnog. 

Gran Canaria je slavila sa 93:81, a gosti su već nakon prvog perioda igre vodili 14 razlike (23:9). Na poluvremenu je bilo 11 razlike za goset (44:33).

U nastavku je Real prvo uspio da smanji zaostatak na samo jedan poen razlike, ali je u završnici gostujući tim ipak došao do dvocifrene razlike i pobjede. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U redovima gostiju istakli su se Kyle Kurić sa 19 i Anzejs Pasecniks sa 16 poena, dok je u sastavu Reala Sergio Llull ubacio čak 28 poena, ali to nije bilo dovoljno Kraljevima da izbjegnu poraz.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi