FOTO: EPA

Ističe mu ugovor

Nejasna budućnost Zabalete u Manchester Cityju

Pablo Zabaleta mogao bi nakon devet godina provedenih u Manchester Cityju napustiti Etihad. 

Manchester City će na kraju sezone vjerovatno ostati bez nekih fudbalera koji će dobiti odriješene ruke da potraže nove klubove, a kako stvari stoje, jedan od njih bi mogao biti i Pablo Zabaleta kojem za tri mjeseca ističe ugovor. 

Argentinac ne skriva da bi volio ostati, međutim...

"Znam da moj ugovor ističe na kraju sezone. Imam 32 godine i želim imam iskren odnos sa klubom. Ako odluče da sam i dalje potreban, onda ću ostati, a isto tako sam spreman otići ukoliko ne dođe do produženja saradnje. O tome ne želim da razmišljam, jer sam maksimalno fokusiran na nastavak sezone", izjavio je Zabaleta, čiju izjavu prenose britanski mediji. 

Zabaleta je u Manchester City stigao 2008. godine i dosad je odigrao ukupno 326 utakmica. U dosadašnjoj karijeri još je igrao za Espanyol i San Lorenzo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.