Povratak otpisanog u Manchester City?

Guardiola želi vratiti Mangalu

Povratak otpisanog u Manchester City?

E. Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola nakon dolaska na klupi Manchester Cityja prošlog ljeta napravio je dosta promjena u ekipi.

City su ljetos napustili, između ostalih, Joe Hart i Eliaquim Mangala koji su otišli na posudbe. Hart je završio na jednogodišnjoj posudbi u Torinu, dok je Mangala u Valenciji. Iako se Hart vjerovatno neće vraćati više na Etihad u Mangalinom slučaju je nešto drugačija situcija.

Engleski mediji prenijeli su danas da Guardiola ozbiljno razmišlja da naredne sezone pruži šansu Mangali. Ovaj odbrambeni fudbaler će prema svemu sudeći biti standardan u pripremnim utakmicama Građana nakon čega će španski stručnjak odlučiti da li će Mangala ostati u Cityju.

Valencia je poručila da postoje male šanse da otkupe ugovor Mangale na kraju ove sezone jer engleski tim traži 16 miliona funti. Šišmiši su se odlučili za Simonea Zazu koji košta nekoliko miliona manje.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi