Sigurna pobjeda tima iz Siminog Hana

Sloga pobjedom startala u drugi dio sezone

Samir Mlaćo

U Siminom Hanu u susretu 16. kola Prve lige Federacije snage su danas odmjerili Sloga i Bosna Sema, a domaći su slavili pobjedu rezultatom 2:1 (2:0).

Sloga je povela već u 11. minuti kada Mahir Vejzović matira gostujućeg golmana Sakiba Brezičanina. Bosna se nije predavala, te vrijedi izdvojiti pokušaj iskusnog Edina Dude koji je pogodio prečku domaćih.

U 33. minuti gosti su ostali sa igračem manje. Za nešto više od pet minuta Tarik Handžić dobija dva žuta kartona, odnosno crveni.

Do kraja prvog poluvremena vrijedi izdvojiti i dobar pokušaj Pantića za Slogu, ali rezultat se nije mijenjao. U drugom poluvremenu Sloga za samo pet minuta udvostručuje vodstvo. 

Strijelac pogotka bio je Almir Omerović. Gosti se vraćaju u igru u 66. minuti kada Armin Jazvin trese vlastitu mrežu, te donosi nadu gostima. Ipak, do kraja se rezultat nije mijenjao i Sloga je slavila veoma važnu pobjedu. 

FK Sloga Simin Han - FK Bosna Sema 2:1 (2:0)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.