Trener Širokog Brijega

Sablić: Zrinjski je favorit

M. Maksimović

Široki Brijeg nije na najbolji način započeo proljeće. Nakon poraza od Metalleghea i remija protiv Radnika na Pecari u subotu, tim Gorana Sablića ima priliku za iskupljenje u Kupu koji je ostao kao jedina nada da se izbori Evropa. 

Širokobriježani će sutra gostovati kod Zrinjskog u Mostaru u prvoj utakmici četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja.

“Zrinjski je favorit, aktualni su prvaci i uz to i trenutno vodeći tim lige. Njigova prednost je i to što sutra igraju na domaćem terenu. Široki Brijeg je također veliki klub, imamo kvalitetan tim i vjerujem da je došlo vrijeme da i nas rezultat nagradi", izjavio je Sablić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U Mostaru Sablić ne može računati na Barabana, Sivrića i Menala, a neizvjestan je i nastup Krstanovića.

“Želja je, naravno, odigrati kvalitetnu utakmicu i postići pogodak u gostima čime bismo vjerovatno olakšali posao u revanšu na Pecari te, u konačnici, ostvarili cilj – plasirali se među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju”, dodao je Sablić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.