Ivanković: Široki je sve karte bacio na Kup

M. Maksimović

Zrinjski će sutra Pod Bijelim brijegom u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH ugostiti Široki Brijeg. 

Tim Ivice Barbarića ima visoke ambicije i u ovom takmičenju, a trener u stručnom štabu Mario Ivanković kaže kako je cilj po prvi put osvojiti duplu krunu.

“Pred nama je teška utakmica. Široki se našao u teškoj situaciji, oni ustvari sve karte bacaju na Kup i to je za nas možda otežavajuća okolnost. Pred početak sezone zadali smo sebi cilj da ostvarimo nešto što nismo nikada dosad, da pokušamo osvojiti duplu krunu. Dva susreta protiv Širokog dočekujemo s takvim ambicijama i dat ćemo sve od sebe kako bismo izborili prolazak u naredni krug takmičenja", rekao je Ivanković. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U konkurenciji za utakmici sa Širokim Brijegom nisu Kenan Pirić i Saša Kajkut koji su već zabilježili nastupe u dresu Slobode odnosno Krupe, dok su svi ostali igrači u kombinaciji.

“Nakon današnjeg treninga odlučit ćemo ko će nastupiti. Za tri dana očekuje nas važna utakmica s Mladosti, o kojoj moramo misliti već sad. Također, iza nas su dvije utakmice, neki igrači se moraju odmoriti, imamo i par igrača s dva žuta kartona. Na nama je da izaberemo idealnih 11 koji će ostvariti povoljan rezultat protiv Širokog i povećati nam izglede za polufinale“, naglasio je Ivanković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.