Zrinjski dočekuje Široki

Statistika kaže: Zrinjski u četvrtfinalima ne gubi

M. Maksimović

Zrinjski i Široki Brijeg danas će u okviru četvrtfinala Kupa BiH odmjeriti snage Pod Bijelim brijegom u Mostaru. 

Navijači Zrinjskog uoči današnjeg četvrtfinalna sa Širokim Brijegom uzdaju se u kvalitet igrača, a može ih radovati i važan statistički podatak. 

Historija kaže da je za razliku od prvenstva u kojemu su četiri puta osvajali naslov prvaka – 2005., 2009., 2014. i 2016. godine, Zrinjski u Kupu BiH do kraja otišao samo 2008., kada je igrao i svoje jedino finale. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Čak sedam puta Mostarci su zaustavljeni u polufinalima (2003., 2005., 2009., 2010., 2013., 2014., 2015.), a zanimljivo da je u prethodnih šesnaest sezona četvrtfinale bilo kobno samo jednom (2010.). Današnji duel s komšijama Zrinjski dočekuje upravo u četvrtfinalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.