Gabbiadini otvorio dušu

"U Napoliju sam se osjećao bijedno jer sam bio odbačen"

Italijanski napadač Manolo Gabbiadini preporodio se otkako je iz Napolija prešao u Southampton.

U četiri utakmice u dresu Svetaca, Gabbiadini je postigao čak šest pogodaka a iskreno je priznao da ni sam nije očekivao da će njegov početak biti tako dobar.

"Zaista nisam ni najmanje očekivao da ću ovako startati u novom klubu. Stigao sam u potpuno drugačiji fudbalski sistem, ovdje je sve drugačije u odnosu na ono gdje sam bio do sada, počev od grada pa do saigrača", započeo je Gabbiadini, koji je potom progovorio o problemima s kojim se susretao u Napoliju:

"Moram biti iskren i reći da više nisam mogao izdržati da budem tamo. Osjećao sam se stvarno bijedno, a poslije utakmica sam bio tužan i usamljen jer se uopšte nisam osjećao kao dio ekipe. Nisam ni uživao u pobjedama tima jer sam nekako uvijek bio odbačen".

"Sada su se stvari promijenile i moram se zahvaliti saigračima i treneru. Stvarno su me odlično prihvatili i drago mi je što sam dokazao samome sebi da mogu igrati fudbal", zaključio je sjajni Gabbiadini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.