Optužbe za L'Equipe

PSG pronašao krivce za poraz, a to nisu sudije

Endin Čaušević
Teme:

Fudbaleri PSG-a poraženi su u srijedu navečer od Barcelone (6:1) u nevjerovatnoj revanš utakmici osmine finala Lige prvaka.

PSG je u prvom meču slavio sa 4:0 i mnogi su mislili da su jednom nogom osigurali plasman u četvrtfinale. Ipak, Barcelona je u dramatičnoj završnici postigla čak tri gola, te se sa 6:1 plasirala u naredni krug. Nakon utakmice mnogi su optužili sudije da su pomogle Barceloni, ali konačno saopštanje PSG-a govori drugačije.

Naime, francuski klub je jučer na svom Twitter profilu objavio zanimljivo saopštenje u kojem su najavili tužbu protiv L'Equipea. Ovaj francuski portal pisao je dva dana pred meč u Barceloni da su Blause Matuidi i Marco Verratti partijali u Parizu do ranih jutarnjih sati.

PSG je u saopštenju naveo da je ovo narušilo atmosferu u ekipi pred meč sezone, te da su ove priče L'Equipea lažne. Također, iz aktuelnog prvaka francuske su poručili da će tužiti ovaj medij zbog lažnih informacija.

"Matuidi i Verratti su partijali do jutarnjih sati prije meča protiv Barcelone? To vrijeđa njihov profezionalizam i odnos prema kubu. Izgubljeni meč nije razlog da se šire ovakve laži. Sram neka bude one u L'Equipeu koji su ovo objavili bez ikakve provjere informacija. Oni su u potpunosti izgubili svoj kredibilitet kod nas", navodi se u saopštenju PSG-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.