Tužna priča čovjeka koji je sa Nou Campa otišao u 83. minuti

Cijelu noć gledao u nebo

Tužna priča čovjeka koji je sa Nou Campa otišao u 83. minuti

Navijači Barcelone su sinoć vjerovatno bili najsretniji na svijetu jer je njihova ekipa pogotkom  u posljednjim sekundama meča uspjela učiniti gotovo nemoguću stvar - prestići prednost PSG-a iz prve utakmice od 4:0.

Barcelona je slavila sa nevjerovatnih 6:1, a posljednja tri pogotka postigli su od 88. do 95. minute. Svi osim jednog navijača Barcelone koji su sinoć bili na Camp Nou će ovu utakmicu zauvijek pamtiti kao jedno od najljepših životnih iskustava. Ipak, jedan navijač Barcelone iz Rotterdama Cris Rolandus će imati noćne more jer je stadion napustio u 83. minuti i to da bi izbjegao gužvu.

Veoma brzo nakon što je napustio stadion čuo je navijače koji su se radovali Neymarovom golu za 4:1, a šesti gol vidio je kroz prozor jednog kafića. Njegova ispovjest nakon meča bila je veoma emotivna.

"Otišao sam u 83. minuti kako bih izbjegao gužvu. Pogledao sam semafor i mislio da je sve gotovo, pa bolje onda napustiti ranije i izbjeći silnu gužvu. Pa, 90.000 ljudi je bilo na stadionu. Kad sam već napustio stadion, čuo sam da je Neymar zabio za 4:1. Pomislio sam: 'Lijepo, ali nema više vremena za još dva gola, pa mi ionako neće biti žao". Mama, tata i prijatelji su mi slali poruke da mi zavide što ovakav spektakl gledam uživo, a nisam im imao srca reći da sam ga napustio. Šesti gol Roberta sam pogledao kroz prozor kafića", rekao je tužni navijač Barce pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ulaznicu sam kupio prije mjesec dana i platio je 105 eura. Nakon što je PSG pobijedio 4:0, umalo sam se rasplakao. Ko će gledati revanš u kojemu Barcelona nema nikakve šanse? I sad napustim stadion. Znate šta je najgore? Kad je Roberto zabio gol, trčao je baš u mom smjeru, ja sam bio 8. red u uglu prema kojem je trčao Roberto nakon gola. Ma, lud sam, potpuno sam izvan sebe. Cijelu noć sam gledao u nebo. Od Camp Noa do mog apartmana pješice treba 40 minuta, nakon utakmice sam hodao satima", poručio je Rolandus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi