Pregovori o transferu

Zlatan razgovarao sa LA Galaxyjem

Midhat Šljivak

Napadač Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović (35) mogao bi napustiti ekipu s Old Trafforda nakon samo jedne sezone.

Iako je želja rukovodstva Uniteda da Ibra odigra barem još jednu sezonu na Teatru snova, čini se kako bi on karijeru mogao nastaviti u MLS-u i to u dresu LA Galaxyja.

Ovo je za BBC potvrdio nekadašnji generalni menadžer ovog kluba Alexi Lalas.

"Pregovori su počeli. Mislim da Zlatan ozbiljno razmišlja da dođe u LA Galaxy. Klub želi velike igrače, jer se žele dodatno izgraditi kao tim", rekao je Lalas.

U posljednje vrijeme se sve češće spominje mogućnost odlaska švedskog napadača. Ibrahimović u ugovoru s Unitedom ima mogućnost produžetka saradnje na još jednu godinu, no čini se kako bi on ipak mogao u MLS.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ibrahimović je ove sezone postigao 26 pogodaka za united u 40 odigranih susreta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.