Zrinjski u Kaknju slavio novu pobjedu i ostao na vrhu

Edmir Škorić

Vodeća ekipa Premijer lige, HŠ Zrinjski, nastavila je nizati pobjede u prvenstvu.

Činilo se da je Zrinjski pao u malu krizu nakon 2:0 domaćeg poraza od Širokog u Kupu, ali izabranici Barbarića već su danas u Kaknju kod nezgodne ekipe Mladosti upisali pobjed.

ako je Mladost jedna od najnezgodnijih ekipa ove sezone u Premijer ligi, Plemići su uspjeli da nakon 90 minuta proslave 13. prvenstvenu pobjedu, te i dalje imaju dva boda više od Sarajeva.

Gol odluke postigao je Oliver Petrak u desetoj minuti. Iako su domaći u prvom dijelu imali dva dobra pokušaja, nisu uspjeli doći do izjednačenja.

Nastavak doosi dosta borbenu igru, Mladost je do kraja nastojala da se izvuče, ali ostala je ipak bez bodova u duelu sa trenutno vodećom ekipom bh. prvenstva.

Premijer liga BiH, 21. kolo:

Mladost - Zrinjski 0:1 (Petrak 10)

Mladost: Velić, Gačan, Laštro, Aganspahić, Kuzmanović, Šišić, Rizvanović, Šećerović, Brkić, Ramović, Isaković.

Zrinjski: Pirić, Blaić, Graovac, Tomić, Lučić, Todorović, Mešanović, Jamak, Petrak, Jakovljević, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.