Foto: EPA

Ponuda LA Galaxyja

Ogromna ponuda za Zlatana

Midhat Šljivak

Zlatan Ibrahimović sve češće se spominje kao fudbaler koji će napustiti redove Manchester Uniteda u ljetnom prelaznom roku.

Kao nova destinacija za švedskog napadača spominje se američki LA Galaxy, a engleski mediji su nedavno objavili kako su pregovori Zlatana s ovim timom već počeli.

Ponuda MLS tima je već na stolu. Ekipa iz Los Angelesa je spremna Ibrahimovića napraviti najplaćenijim fudbalerom koji je igrao u ovoj ligi i nude mu čak 15 miliona funti po sezoni.

Galaxy je i ranije davao velike sume novca za internacionalne zvijezde. Ipak, ostali su bez vođe nakon odlaska Robbieja Keana i Stevena Gerrarda, a Zlatana vide kao idealnog za svoj tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, na Old Traffordu se nadaju da će Ibra ipak produžiti vjernost njihovom timu s kojim ima opciju produžetka saradnje na još jednu godinu.

Ibrahimović je ove sezone postigao 26 pogodaka u 40 utakmica za Crvene đavole.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.