Foto: EPA

Real pobijedio Barcelonu

Čudesni poeni Llulla za pobjedu u El Clasicu

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida pobijedili su velikog rivala Barcelonu u El Clasicu rezultatom 76:75 i to poenima Sergija Llulla u posljednjoj sekundi.

Iako je Real u ovaj meč ušao kao veliki favorit na kraju su poenima u posljednjim sekundama došli do trijumfa.

Počela je dobro Barcelona. Odigrali su jako dobro uvodnih 15-ak minuta meča, a tokom prve dionice imali su u jednom trenutku i prednost od osam poena, no nakon prve četvrtine rezultat je bio neriješen, 23:23.

Sredinom igre u drugoj četvrtini Real je ubacio u brzinu više. To im se isplatilo i na odmor je kraljevski klub otišao sa 11 poena prednosti, 47:36.

Međutim, Barca se ne predaje. Iz napada u napad su spuštali prednost, da bi poenima Tomića na 24 sekunde prije kraja došli do vodstva od 73:72.

Randolphe je pogodio za novo vodstvo Reala, da bi Tomić ponovo pogodio na pet sekundi prije kraja za 75:74, no tu nije bio kraj.

Loptu je uzeo Sergio Lllull, činilo se kako neće pogoditi, ali je lopta prošla kroz obruč za 76:75.

Ostalo je Barci vremena za šut. Brad Oleson ga međutim nije iskoristio i Real je uz dosta muke stigao do pobjede.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Llull je meč završio sa 16 poena, Carroll je dodao 14, dok je kod Barce Perperoglou ubacio 16, a 14 Ante Tomić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.