Kraljevi slavili protiv Betisa

Fenomenalni Ramos ponovo izvukao Real Madrid

Fudbaleri Real Madrida večeras su na domaćem terenu porazili Real Betis sa 2:1 u okviru 27. kola španske La Lige.

Bila je ovo veoma teška pobjeda za madridski klub, a trijumf im je na kraju, kao što smo to i navikli, donio kapiten Sergio Ramos. 

Nije sve tako dobro počelo po Madriđane jer je Betis poveo u 25. minuti. Sanabria je šutirao sa 15-ak metara, Keylor Navas mu je odbranio udarac, ali je kasnije nespretnom intervencijom loptu poslao u vlastitu mrežu.

Real Madrid se u meč vraća u 41. minuti. Marcelo je centrirao sa lijeve strane, a Ronaldo je glavom pogodio za 1:1. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku se očekivalo da će domaći odigrati mngo bolje nego što su odigrali, ali na kraju su ipak došli do trijumfa. Betis je ostao sa desetoricom u 78. minuti kada je Piccini dobio crveni karton, a samo tri minute kasnije Real Madrid je došao do vodstva. Korner je izveo Toni Kroos, a gol glavom je postigao naravno Sergio Ramos. Ovo je čak 19. put da Ramos daje gol za Real kada Madriđani gube ili je neriješeno od posljednja 24 gola u tim situacijama.

Real je nakon ove pobjede došao do prvog mjesta na tabeli La Lige i imaju dva boda više od Barcelone i meč manje. Betis je na 14. mjestu sa 28 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.