Postoji realna mogućnost

Kakvo bi to uživanje bilo: U aprilu čak tri El Clasica?

Edmir Škorić

Zamislite da se u samo 30 dana odigraju tri El Clasica? E pa to je sada itekako moguće.

U petak će se održati žrijeb parova četvrtfinala Lige prvaka i ne postoje nikakva ograničenja - svako može dobiti svakoga  za rivala.

Tako španski mediji već sada špekulišu da bi se moglo desiti da igraju Real Madrid i Barcelona, što bi bilo finale prije finala, ali i prava poslastica za sve nogometne zaljubljenike.

Uz to, obzirom da 23. aprila u sklopu prvenstva Real na Santiago Bernabeu dočekuje Barcelonu, onda bi to značilo da će u aprilu biti odigrana tri El Clasica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je u osmini finala Lige prvaka lako eliminisao Napoli, Barca je na nevjerovatan način izbacila PSG i ove ekipe svakako su sada favoriti za naslov prvaka Evrope, a žestoku bitku vode i u Španiji. Real trenutno ima dva boda više i utakmicu manje, pošto je njihov ljuti rival u subotu izgubio od Deprotiva u gostima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.