Katalonska teorija zavjere: Barcelona je pokradena?
Foto: EPA

Optužbe na račun sudija

Katalonska teorija zavjere: Barcelona je pokradena?

Midhat Šljivak

Nakon devet godina Barcelona je jučer izgubila u La Coruni od Deportiva (2:1).

Depor je odigrao fantastičan meč. Uspjeli su srušiti veliku Barcelonu, a do pobjedničkog gola su došli u 73. minuti meča.

Međutim, u Kataloniji tvrde kako je Barca pokradena u ovom meču i to kod odlučujućeg pogotka, jer je sudija navodno napravio tri velike greške.

Prvo je dosudio nepostojeći korner. Šut Arribasa je otišao pored gola, golman Barce Ter Stegen je bio blizu lopte, ali ju nije dirao.

Sudija Fernandez je dosudio korner iz kojeg je Deportivo poveo s 2:1, ali teorijama zavjere iz Barcelone tu nije kraj.

Eksperti za suđenje tvrde da je strijelac gola, iz kojeg su došli nakon dosuđenog kornera, Bergantinos napravio prekršaj nad Jordijem Albom prilikom postizanja gola. 

Treća navodna greška sudija desila se u 28. minuti kod rezultata 0:0. Gerard Pique je s leđa srušen u kaznenom prostoru, ali Barceloni penal nije dosuđen.

Posljednjih mjeseci iz Barcelone se često žale na suđenje u korist Real Madrida. Navodno su sudije na strani Kraljeva i konstantno se spominju teorije zavjere protiv Barce.

U nastavku pogledajte sporne situacije koje su na 2:45 i 5:20 minuti snimka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi