Jose Mourinho sasvim otvoreno

"Da sam ja bio trener, nikada ne bih prodao tu trojicu"

Portugalski stručnjak Jose Mourinho govorio je danas sasvim otvoreno o transfer politici bivših trenera Mancehsrter Uniteda.

On je podcrtao da je u klub došao tek prošlog ljeta te da nije imao priliku vršiti selekciju fudbalera koje će imati na raspolaganju. Posebni je poručio da neke fudbalere, koje su njegovi prethodinci kupili, on ne bi nikada kupio.

"Kada sam tek stigao, naišao sam na tužan klub. Manchester United je prodao igrače koje ja nikada ne bih prodao, ali je i kupio igrače koje ja nikada ne bih kupio. Nikada ne bih prodao Angela Di Mariju, Chicharita i Dannyja Welbecka. Nikada, nema šanse", rekao je Mourinho pa dodao:

"Mislim da je Manchester United veoma moćan klub. Ne mislim da Manchester mora igrati Ligu šampiona kako bi privukao najbolje igrače. Iskreno, prošlog ljeta smo kupili igrače koji su mogli igrati Ligu šampiona. Zlatan je mogao biti u Parizu, Henrikh u Borussiji, Paul u Juventusu. Ipak, privukli smo ih jer su oni znali da će Manchester prije ili kasnije ponovo igrati Ligu šampiona", rekao je Mourinho.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.