Evropska liga

United minimalno, Kolašinac i Schalke se 'vratili iz mrtvih'

Manchester United, Ajax, Anderlecht i Schalke plasirali su se u četvrtfinale Evropske lige.

United je na svom Old Traffordu savladao Rostov sa 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Juan Mata u 70. minuti. Domaći su u prvom poluvremenu imali nekoliko velikih prilika, pogodili su i stativu preko Ibrahimovića, da bi u nastavku postigli jedan gol koji im je bio dovoljan za prolaz dalje nakon 1:1 iz prvog meča odigranog u Rusiji.

Najzanimljiviju utakmicu večeri odigrali su Borussia M'gladbach i Schalke. Iako je Gladbach vodio sa 2:0, meč je na kraju okončan rezultatom 2:2 pa su dalje prošli gosti iz Gelsenkirchena. Christensen i Dahoud su u prvom poluvremenu pogađali za Borussiju, da bi u nastavku Goretzka i Bentaleb iz penala donijeli Schalkeu prolaz dalje. Prvi meč ova dva kluba završen je rezultatom 1:1, pa je Schalke prošao u četvrtfinale zbog jednog gola više postignutog u gostima.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je svih 90 minuta za ekipu Schalkea.

Minimalnu pobjedu slavio je i Anderlecht, koji je također s 1:0 bio bolji od APOEL-a. Jedini gol na utakmici postigao je u 65. minuti Acheampong. Prvi meč ova dva kluba završen je identičnim rezultatom, pa se Anderlecht plasirao dalje s ukupnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ajax je na domaćem terenu savladao Kopenhagen sa 2:0 i ta pobjeda mu je bila dovoljna da izbaci svog večerašnjeg protivnika i izbori plasman u četvrtfinale. Traore je u 23. minuti pogodio za 1:0, da bi Dolberg u sudijskoj nadoknadi prvog dijela igre postavio konačan utakmice. Kopenhagen je u Amsterdam doputovao s prednošću od 2:1 iz prve utakmice i sigurno ima za čime žaliti nakon završetka meča.


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti