Metalleghe slavi veliku pobjedu

Čudo u Mostaru, neočekivan poraz Zrinjskog

Edmir Škorić

Veliku senzaciju priredili su igrači Metalleghea, koji su u Mostaru s 2:0 pobijedili Zrinjski.

Lider tabele i aktuelni prvak rijetko gubi, posebno u Mostaru, a malo ko je mogao i pomisliti da će Zrinjski drugi domaći poraz doživjeti danas od Metalleghea. 

Gosti iz Jajca došli su u Mostar da hrabrom igrom pokušaju uhvatiti Zrinjski na spavanju i uspjeli su u tome, pa su osvojili velika tri boda u borbi za opstanak.

Zrinjski je imao na početku dvije šanse preko Petraka i Todorovića, dok je Jakupović prijetio golu domaćih, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0, što je svakako stvaralo dodatni pritisak Plemićima.

U četvrtoj minuti drugog dijela postignut je pogodak, Emir Zeba je matirao domaćeg golmana za radost Jajčana. 

I dok je domaći sastav svim silama pokušavao da izjednači, stigao je novi hladan tuš. U 72. minuti Stanoje Jovanović zabija s bijele tačke i Metalleghe odlazi kući pjevajući.

Zrinjski ostaje prvi, ali sada ima samo bod više od Željezničara, te dva više od Sarajeva, koje je danas u Tuzli upisalo poraz od Slobode. Ono što je sigurno, čekas nas pravo uzbuđenje u mečevima Lige za prvakaa Premijer lige BiH.

Zrinjski - Metalleghe 0:2 (Zeba 49, Jovanović 72 - penal)

Zrinjski: Pirić, Pehar, Barić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Jamak, Petrak, Jakovljević, Katanec, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Metalleghe: Fejzić, Benović, Jovanović, Aletić, Zeba, Deak, Beganović, Rašić, Sarić, Jakupović, Stakić.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.