Foto: EPA

Kraljevi slavili na San Mamesu

Real Madrid preživio jedno od težih gostovanja

Edmir Škorić

U susretu 28. kola španske La Lige Real Madrid je gostovao Athleticu, pa je na kraju slavio sa 2:1.

Real Madrid je imao jako teško gostovanje na San Mamesu, ali je uspio da pobijedi i da se drugoplasiranoj Barceloni odmakne na pet bodova. 

Ronaldo je u 10. minuti zatresao mrežu Athletica, ali mu je pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije, da bi potom u 16. minuti Arrizabalaga sjajno odbranio udarac Portugalca.

Kraljevi su poveli u 25. minuti kada je Karim Benzema pogodio na ubačaj Ronalda i na poluvremenu Madriđani su vodili s 1:0.

Aritz Aduriz je u 65. minuti asistenciju Raula Garcije pretvorio u pogodak za izjednačenje, ali samo tri minute kasnije Ronaldo je drugom asistencijom omogućio gol Casemiru, što je bio gol za pobjedu gostiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je zadržao prednost, stigao do 20. pobjede i korak je bliže tituli, no ima još 11 utakmica do kraja sezone i daleko od toga da je nešto gotovo.

La Liga, 28. kolo:
Athletic - Real 1:2 (Aduriz 65/ Benzema 25, Casemiro 68)


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.