Osumnjičen srbijanski fudbaler

Skandal: Specijalci ispituju igrače i vodstvo Kortrijka

Pod lupom specijalne policije našla se utakmica posljednjeg kola ligaškog dijela sezone u Belgiji između Kortrijka i Mouscrona (0:2). 

Mouscron, kojem je pobjeda trebala za opstanak, trijumfovao je na kraju lakše od očekivanog protiv Kortrijka koji nije imao imperativ pobjede, a skandal u Belgiji je nastao zbog optužbi da je ovaj susret zapravo - namješten. 

U cijeloj priči u centru pažnje se našao srbijanski fudbaler Vladimir Kovačević, koji je sam pogodio vlastitu mrežu, a nakon optužbi se oglasio. 

"Radi se o nesretnom slučaju, svako može tako pogriješiti. Može mi se opet dogoditi, ma još hiljadu puta. Htio sam da pobijedimo 3:0, ali ispalo je onako kako nisam očekivao", izjavio je tragičar Kovačević. 

Belgijski mediji tvrde da su nekoliko dana nakon utakmice stadion Kortrijka posjetili specijalci i ispitali sve igrače, uključujući i predsjednika Kortrijka.

U ovoj utakmici na golu Mouscrona je stajao bivši golman Sarajeva Matej Delač. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.