Jose Mourinho priznao

"Bio bih u sr*nju kada bih igrao na kontre sa Manchesterom"

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho rekao da je da se morao prilagoditi igri koja odgovara fudbalerima Manchester Uniteda otkad je došao u ovaj klub.

Mourinho je u Real Madridu imao opciju da igra na kontra napade jer je imao veoma brze fudbalere, ali poručuje da u Manchester Unitedu nema tu mogućnost jer je ekipa dosta sporija.

"Nije istina da ja ne volim da imam posjed lopte. Ove sezone većinom imamo loptu više u nogama nego naši rivali, ali to većinom ovisi od toga kakve fudbalere imate na raspolaganju. U Realu sam imao ekipu koja je oborila rekord po broju postignutih golova u sezoni. Bili smo najbolji na svijetu kada je u pitanju brza transformacija iz odbrane u napad. Cristiano Ronaldo je imao 27 godina, Di Maria je imao 23, a Benzema i Higuain 23 ili 24. Bio je to tim koji je ubijao sve. Manchester United je drugačiji od toga trenutno, dosta su sporiji fudbaleri. Nemamo mnogo brzih fudbalera i moramo igrati na posjet lopte. Naparavio bih pravo sr*anje kada bih igrao na kontra napade sa Manchesterom", rekao je Jose.

Podsjetimo da je Manchester United trenutno na 5. mjestu Premiershipa sa 52 osvojena boda, a u narednom kolu igraju na domaćem terenu protiv WBA-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.