Real bolji od Barce

Real Madridu košarkaši El Clasico

E. Škorić

U košarkaškom El Clasicu Real Madrid je nadigrao Barcelonu i došao do nove euroligaške pobjede.

Real je na svom parketu opravdao ulogu favorita, slavio je sa 85:69 i izbio na vrh tabele sa omjerom 20-7.

Nakon svega 10 minuta igre Barca je gubila devet razlike (22:13), a do poluvremena je ta prednost iznosila 14 poena (41:27).

Nastavak meča ne donosi nikakve promjene, Real je djelovao kvalitetnije na terenu i nije dopuštao ljutom rivalu da se vrati, pa je Barcelona morala čestitati boljem i sada je na 17 poraza i daleko od pozicija koje vode u play-off.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sergio Llull predvodio je momčad Reala sa 21 poenom i šest asistencija, Gustavo Ayon dodao je 14, a Anthony Randolph 13 poena. Na drugoj strani Ante Tomić i Tyrese Rice ubacili su po 12, dok je Petteri Koponen dodao 11 peona. Bivši bh. reprezentativac Alex Renfroe ubacio je pet poena. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.