Deklasirali rivale

Barca i Real prešli 'stotku'

Košarkaši Reala i Barcelone ostvarili su ubjedljive pobjede u okviru 26. kola ACB lige.

Katalonci su u Blaugrani nadigrali MoraBanc Andorru sa 102:65 i upisali 17. pobjedu u sezoni (17-7), koja ih je smjestila na četvrtu poziciju na tabeli.

Aleksandar Vezenkov je za domaćina ubacio 18 koševa, dok su Tyrese Rice i Victor Claver dodali po 15 poena. Bivši bh. reprezentativac Alex Renfroe je za 17 minuta na terenu zabilježio šest poena i dvije asistencije. Goste je predvodio Giorgi Shermadini sa 18 poena.

Real je kod kuće deklasirao Bilbao (104:76), uz maestralnu partiju Sergia Llulla. Plej Madriđana je ubacio 29 poena uz samo dva promašaja iz igre (2/2 za dva i 7/9 za tri poena). Tome je dodao i četiri proigravanja. Pratio ga je Jaycee Carroll sa 25 koševa, od toga sedam trojki. Najefikasniji kod gostiju bio je Ivan Buva sa 18 postignutih poena.

Madriđani imaju isti omjer kao i Barcelona, ali su zbog bolje koš razlike trenutno trećeplasiran tim španskog prvenstva. Na čelu tabele je Valencia sa pobjedom više.

Rezultati:

Valencia - Unicaja 81:77 (odigrano juče)

Barcelona - MoraBanc Andorra 102:65

Murcia - Tenerife 79:68

Real Betis - Joventut 57:71

Real Madrid - Bilbao 104:76

Estudiantes - Baskonia (18.30h)

Manresa - Fuenlabrada (19.00)

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Zaragoza - Gran Canaria (19.00)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.