Čudesni poeni Llulla za pobjedu u El Clasicu
Foto: EPA

Real pobijedio Barcelonu

Čudesni poeni Llulla za pobjedu u El Clasicu

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida pobijedili su velikog rivala Barcelonu u El Clasicu rezultatom 76:75 i to poenima Sergija Llulla u posljednjoj sekundi.

Iako je Real u ovaj meč ušao kao veliki favorit na kraju su poenima u posljednjim sekundama došli do trijumfa.

Počela je dobro Barcelona. Odigrali su jako dobro uvodnih 15-ak minuta meča, a tokom prve dionice imali su u jednom trenutku i prednost od osam poena, no nakon prve četvrtine rezultat je bio neriješen, 23:23.

Sredinom igre u drugoj četvrtini Real je ubacio u brzinu više. To im se isplatilo i na odmor je kraljevski klub otišao sa 11 poena prednosti, 47:36.

Međutim, Barca se ne predaje. Iz napada u napad su spuštali prednost, da bi poenima Tomića na 24 sekunde prije kraja došli do vodstva od 73:72.

Randolphe je pogodio za novo vodstvo Reala, da bi Tomić ponovo pogodio na pet sekundi prije kraja za 75:74, no tu nije bio kraj.

Loptu je uzeo Sergio Lllull, činilo se kako neće pogoditi, ali je lopta prošla kroz obruč za 76:75.

Ostalo je Barci vremena za šut. Brad Oleson ga međutim nije iskoristio i Real je uz dosta muke stigao do pobjede.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Llull je meč završio sa 16 poena, Carroll je dodao 14, dok je kod Barce Perperoglou ubacio 16, a 14 Ante Tomić.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi