Zagrebački tim bez problema do pobjede

Cedevita savladala Zabok, solidna partija Muse

Endin Čaušević

Košarkaši Cedevite ostvarili su ubjedljivu pobjedu na gostovanju protiv Zaboka (103:85) u meču 22. kola A1 hrvatske lige.

Cedevita je večeras bez većih problema upisala svoju 17. pobjedu u dosadašnjoj sezoni i probila se na treće mjesto tabele A1 lige. Zagrebački tim je od samog početka imao prednost koja je rasla iz napada u napad.

Nakon prve dionice Cedevita je vodila sa 35:28, dok se na pauzu otišlo kod prednosti gostiju sa 65:44. Nakon treće četvrtine Cedevita je vodila sa 90:57 i bilo je jasno da će ostvariti novu pobjedu.

Zabok je u četvrtoj četvrtini mnogo bolje zaigrao, te je  uspio smanjiti veliki zaostatak. Na kraju je Cedevita slavila sa 103:85 iako su u pojedinim momentima utakmice imali skoro 40 poena prednosti.

Najefikasniji u ekipi Cedevite bio je Boatright sa 24 poena, dok je James dodao 14. Bh. reprezentativac Džanan Musa u ovom meču na parketu je proveo nešto manje od 13 minuta i uspio je ubaciti 11 poena. S druge strane, u ekipi Zaboka istakao se Hrvoje Puljko sa 18 poena. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.