Pet igrača koje United želi dovesti

Sve želje Josea Mourinha: United sprema revoluciju!

Midhat Šljivak

Manchester United je proteklog ljeta postavio rekord kada je visina jednog transfera u pitanju. Francuza Paula Pogbu platili su više od 100 miliona eura, te su postavili nove granice u fudbalu.

Ipak, kako se bliži ljetni prelazni rok, tako se i United sve više povezuje s dolaskom novih zvijezda na Old Trafford. Menadžer tima Jose Mourinho ima listu želja, a neke će pokušati i ostvariti.

Donosimo vam listu od pet najvećih želja koje Posebni ima.

5. Romelu Lukaku (Everton)

Sjajni belgijski napadač Romelu Lukaku najavio je odlazak iz Evertona na ljeto ove godine. Prvi strijelac Premiershipa želi da iskuša veće stvari, a kao nova sredina za njega se spominje Manchester United. Crveni đavoli su zainteresovani za njegovo dovođenje, ali pitanje je žele li izdvojiti 80 miliona eura, koliko Everton traži za njega. Pored toga, Lukaku se povezuje s Chelseajem, pa će biti veoma zanimljivo vidjeti gdje će Belgijanac završiti na kraju.

4. Kylian Mbappe (Monaco)

Čudesni Monacov dječak Kylian Mbappe ima samo 18 godina, a već na stolu ima ponude najvećih evropskih klubova.

Među timovima koji žele ovog fudbalera je i Manchester United. Navodno je tim sa Old Trafforda spreman srušiti novi rekord kada je transfer u pitanju, a Mbappe bi veoma lako mogao postati najskuplji fudbaler svijeta i to sa samo 18 godina.

3. Thiago Alcantara (Bayern)

Španski fudbaler je prije tri i po godine bio veoma blizu dolaska u Manchester United. Međutim, dogovor sa Crvenim đavolima je u posljednji čas propao i Thiago je dresu Barcelone zamijenio Bayernovim. U redovima bavarskog velikana je pokazao zaista vrhunski kvalitet i United ga ovog ljeta ponovo želi angažovati. On ili Kroos bi veoma lako mogli biti par za Pogbu u narednoj sezoni.

2. Toni Kroos (Real Madrid)

Njemački veznjak Toni Kroos dugogodišnja je želja Josea Mourinha. Gdje god da je radio, Posebni je tražio da mu se dovede Kroos, a tako bi trebalo biti i ovog ljeta. Mourinho Kroosa vidi kao idealnu zamjenu za Michaela Carricka koji odlazi u penziju, ali ponuda Realu za ovog 27-godišnjeg fudbalera morala bi biti zaista impresivna kako bi ga oni pustili na Teatar snova.

1. Neymar (Barcelona)

Brazilski velemajstor se već dugo povezuje sa prelaskom u englesku Premier ligu. Neymar je najavio kako bi jednog dana volio zaigrati u Premiershipu, a ovog ljeta bi navodno United mogao krenuti po njega. Navodno su na Old Trafford su spremni platiti čak 180 miliona eura Barceloni, a Neymaru mogu ponuditi 26 miliona eura godišnje. Primamljivo, ali ovaj transfer je zaista teško ostvariv i bilo bi pravo čudo da se na kraju ostvari.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.