Liga za opstanak

Mladost bolja od Građanskog, Leotar ponovo poražen

D. Rakanović

Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada savladali su na domaćem terenu ekipu Građanskog iz Bijeljine rezultatom 86:72 u okviru četvrtog kola Lige za opstanak.

Bojan Stanojević predvodio je Mladost do pobjede, postigavši 21 poen, uz 13 skokova. Pratio ga je Arsenije Vučković sa 15 i Milijan Bocka sa 14 poena.

Za ekipu iz Bijeljine se istakao Nenad Vuković sa 15 postignutih poena, dok je Dragomir Marojević dodao 14 poena, a upisao je i 10 skokova. Milorad Damjanac je ubacio 10 poena. 

Druga utakmica Lige za opstanak je odigrana u Trebinju, gdje je domaći Leotar izgubio protiv Bošnjaka iz Hadžića rezultatom 74:85.

Leotar u Ligi za opstanak ne zna za pobjedu i vjerovatno će napustiti elitni rang takmičenja s obzirom da su prvi pratioci upravo Bošnjak i Mladost koji su u ovom kolu ubilježili pobjede.

U pobjedničkom timu Mujo Tuljković je postigao 18 poena, uz sedam skokova. Amir Dovadžija je ubacio 17, a Srđan Damjanović 15 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U sastavu Leotara se istakao Stefan Mijović sa 21 poenom i osam asistencija. Fekete je dodao 15, a Milanović 13 poena.

U ovom kolu slobodna je bila ekipa Širokog. Naredno peto kolo je na rasporedu već za vikend.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.