Široki slavio u Hadžićima, Građanski bolji od Leotara

Liga za opstanak

Široki slavio u Hadžićima, Građanski bolji od Leotara

D. Rakanović

Košarkaši Širokog večeras su savladali Bošnjak u Hadžićima rezultatom 92:70 u trećem kolu Lige za opstanak.

U pobjedničkom timu istakao se bivši reprezentativac BiH Dalibor Peršić sa 17 poena, Ivan Karačić sa 18 i 11 skokova, te Dario Drežnjak koji je upisao 16 poena. Kod Bošnjaka su najefikasniji bili Adi Sarajlić sa 18 i Mujo Tuljković sa 17 postignutih poena.

U drugoj utakmici ovog kola, Građanski je na domaćem parketu slavio protiv Leotara  rezultatom 70:61.

Građanski je do pobjede predvodio Danilom Negovanovićem koji je ubacio 23 poena, kao i Milošem Markovićem koji je zabilježio double-double učinak od 18 poena i 11 skokova.

U sastavu Leotara Vladimir Aleksić je postigao 13 poena. Bojan Pelkić je imao po 13 poena i skokova i Stefan Mijović sa 10 poena i 11 skokova. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ekipa Leotara se nalazi na posljednjoj poziciji na tabeli i najbliža je prelasku u niži rang takmičenja.

U ovom kolu slobodna je bila ekipa Mladosti iz Mrkonjić Grada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi