Splićani slavili u Zaprešićima

Hajduk slavio u gostima kod Intera

Fudbaleri Hajduka pobijedili su danas na gostovanju Inter iz Zaprešića sa 3:1 u okviru 26. kola HNL-a.

Inter je poveo 1:0 već u 3. minuti kada je mrežu gostujuće ekipe zatresao Kolar. Ipak, ekipa iz Splita do izjednačenja je stigla u 34. minuti preko Bašića. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. 

Nastavak je donio još dva pogotka i to oba u mreži domaćih. Prvo je Inter ostao sa deset fudbalera jer je Mazalović u samo dvije minute dobio dva žuta kartona i morao je ranije pod tuš. Hajduk je igrača više iskoristio te su preko Nizića i Ohandže stigli do vrijedne pobjede. Bh. internacionalac i bivši fudbaler Željezničara Josip Kvesić odigrao je cijeli meč za Hajduk.

Splićani su nakon ovog trijumfa ostali na 4. mjestu HNL-a sa 46 bodova, dok je Inter još uvijek deveti sa samo 23 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.