Navijači Hajduka podigli transparent na ćirilici
Foto: Večernji list

Provocirali goste iz Rijeke

Navijači Hajduka podigli transparent na ćirilici

Danas je na Poljudu odigran Jadranski derbi Hajduka i Rijeke, koji je završen rezultatom 1:1.

Na stadionu se okupilo više od 15 hiljada gledalaca, a nije izostalo ni prepucavanje dvije navijačke grupe. S jedne strane bila je Torcida, a s druge Armada, koja je u Split doputovala brodom.

Kako bi isprovocirali goste iz Rijeke, koju navijači Hajduka i Dinama pogrdno zovu 'srpskim klubom', navijači Hajduka su podigli transparent na ćirilici.

"Morem plovi jedna mala barka", stih je jedne srpske pjesme koji je Torcida podigla nakon vodećeg gola iz 31. minute.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nakon tog gola, navijači Rijeke su hukali tamnoputom strijelcu Hamzi Barryju, a u sudijskoj nadoknadi je jedan navijač Hajduka sa palicom utrčao na teren kako bi se obračunao sa glavnim sucem utakmice Marijem Zebecom, ali je srećom zaustavljen.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi