Foto: EPA

Sjajna utakmica u derbiju

Čudesan meč na Emiratesu: Arsenal - City 2:2

Midhat Šljivak

Veliki derbi u 30. kolu Premier lige odigrali su na Emiratesu Arsenal i Manchester City, a na kraju u ovom meču pobjednika nije bilo, 2:2.

Fantastično prvo poluvrijeme viđeno je u Londonu, a postignuta su čak tri gola uz veliki broj prilika.

Krenulo je odlično po Građane. Igrala se peta minuta kada Leroy Sane bježi odbrani Topnika i matira Ospinu za prednost od 1:0.

Pet minuta kasnije nova šansa za goste. Šut Kevina de Bruynea je završio na stativi i Arsenal je imao dosta sreće, da bi zatim David Ospina zaustavio šut Davida Silve.

Arsenal se potom uspio osloboditi pritiska i u 40. minuti je stigao do gola. Theo Walcott je pogodio za 1:1.

Samo dvije minute kasnije City ponovo vodi. Prvo je De Bruyne ponovo pogodio stativu, da bi u nastavku akcije Sergio Aguero pogodio za prednost gostiju od 2:1 na poluvremenu.

Domaći su dobro ušli u nastavak meča i u 54. minuti su došli do gola. Skhodran Mustafi je pogodio za 2:2.

Do kraja meča bilo je još šansi na obje strane. Ipak, rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:2 do kraja meča.

Premier liga, 30. kolo:

Arsenal - Manchester City 2:2 (Walcott 40', Mustafi 53' / Sane 5', Aguero 42')

Potražite više informacija na temu Premier league:



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.