ACB liga

Ludnica u Fuenlabradi, Real slavio

E. Škorić

Košarkaši Real Madrida trijumfovali su u sjajnom meču u gostima kod Fuenlabrade sa 101:99.

Ljubitelji košarke u Fuenlabradi mogli su da uživaju u pravom spektaklu, a Real je u neizvjesnom meču došao do pobjede rezultatom 101:99.

Domaćinu je pripala prva dionica (26:22), a Real ni u jednom trenutku do poluvremena nije uspio izjednačiti. Na poluvremenu rezultat je glasio 56:50.

Ipak, na kraju treće Real je stigao do izjednačenja (80:80), potom je vodio u četvrtoj dionici, pa je domaći tim preuzeo vodstvo, no na kraju pobjeda odlazi na stranu gostiju iz Madrida.

Realu je ovo bila 18. pobjeda i sada su na trećem mjestu iza Valencije iTenerifea, dok Fuenlabrada i dalje se nada plasmanu u play-off.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Llull je ubacio 28 poena u gostujućoj pobjed, 17 je dodao Carroll, Reyes 23, a Ayon 14 poena. Wear je ubacio 22 u domaćem timu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.