Trener Širokog Brijega

Sablić: Olimpik je bio otvoreniji i to nam je išlo na ruku

M. Maksimović

Široki Brijeg je s visokih 5:1 porazio Olimpic na domaćem terenu, te na najbolji način zakoračio u Ligu za opstanak u kojoj će Širokobriježani igrati za ugled, čast i popravljanje samopouzdanja za Kup gdje su ambicije otići do samog kraja.

Široki Brijeg je s visokih 5:1 porazio Olimpic na domaćem terenu, te na najbolji način zakoračio u Ligu za opstanak u kojoj će Širokobriježani igrati za ugled, čast i popravljanje samopouzdanja za Kup gdje su ambicije otići do samog kraja. Trener Goran Sablić zadovoljan je sinoćnjom partijom svojih izabranika.

“Kada imamo ovakav pristup i kad smo ovako inspirisani onda je realno za očekivati da pobijedimo. Na ruku nam je išlo, što je za razliku od prošle utakmice, Olimpik bio nešto otvoreniji i ostavljao nam dosta prostora iza leđa njihove odbrane. Stvorili smo dosta prilika i zasluženo pobijedili“, rekao je.

Za razliku od utakmice od prije dvije sedmice, Plavo-bijeli su sinoć bili konkretniji i motivisaniji te su bez problema fenjeraša doveli na rub ispadanja.

“Želim da ovako nastavimo dalje, odnosno da iz utakmice u utakmicu budemo kvalitetniji. Već sad u srijedu protiv Mladosti treba potvrditi izdanje protiv Olimpika“, dodao je Sablić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.