Olimpik pregažen na Pecari

Poraz sarajevskog tima

Olimpik pregažen na Pecari

M. Šljivak

Široki je u 1. kolu Lige za opstanak na Pecari dočekao sarajevski Olimpik, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 5:1.

Dominirali su Širokobriježani u ovom meču i na kraju su sasvim zasluženo došli do tri boda.

Od samog početka su bili dosta ofanzivni, a u 21. minuti su stigli i do vodstva. Ivan Krstanović je sjajno uposlio Luku Menala koji matira Dejana Bandovića za prednost od 1:0.

Nije Široki prestajao s napadima na gol Olimpika. Miličević je imao dva dobra šuta, ali je bio neprecizan, dok je jedinu dobru šansu za goste imao Hadžić, ali je slabo šutirao.

Na odmor se otišlo vodstvom Širokog od 1:0, da bi u nastavku viđen zaista odličan meč.

Domaći su u 47. minuti uvećali prednost. Pogodio je sjajno Damir Zlomislić za 2:0.

Uspjeli su gosti u 58. minuti da se vrate u meč. Adnan Osmanović je pobjegao odbrani domaćih i pogodio je mrežu Bilobrka za smanjenje rezultata na 2:1.

Radost gostiju je trajala samo tri minute. Loša reakcija u odbrani ih je koštala i Menalo povećava prednost Širokog na 3:1.

Redale su se šanse potom pred golom Bandovića, ali su gosti zahvaljujući sjajnom Bandoviću izbjegli katastrofu u ovom meču. Ipak, i on je bio nemoćan u 78. minuti meča kada Sivrić izlazi sam pred golmana gostiju i pogađa za  4:1.

Konačnih 5:1 postavio je Luka Menalo trećim golom u 88. minuti.

Liga za opstanak, 1. kolo:

Široki - Olimpik 5:1 (Menalo 21', 61', 88', Zlomislić 47', Sivrić 78' / Osmanović 58')

Široki: Bilobrk, Pandža, Barišić, Zlomislić, Ivanković, Wagner, Menalo, Milićević, Sivrić, Bralić, Krstanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik: Bandović, Imamović, Bevab, Osmanović, Vrdoljak, Karić, Hadžić, Kojić, Čolić, Govedarica, Svraka.



Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi