Španska La Liga, 31. kolo

Villarreal slavio protiv Athletic Bilbaa

Fudbaleri Villarreala slavili su pobjedu večeras na domaćem terenu protiv Athletic Bilbaa rezultatom 3:1 u okviru 31. kola španske La Lige.

Domaći su poveli već u 17. minuti, a strijelac pogotka bio je Ruiz. Ipak, njihova radost trajala je svega tri minute jer je Athletic preko Laportea izjednačio na 1:1. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. 

Nastavak je donio također dva pogotka i to oba u mreži gostiju. Prvo je u 47. minuti Bakambu pogodio za novo vodstvo Villarreala, da bi 11 minuta kasnije Adrian nakon asistencije Ruiza potvrdio pobjedu domaćih.

Villarreal je nakon ove pobjede ostao na petom mjestu, ali sada imaju četiri boda više od Bilbaa koji je na šestoj poziciji, a također imaju i četiri boda manje od Seville koja je mjesto ispred njih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.