Soldado donio pobjedu Villarrealu kod Celte Vigo

Bitna pobjeda Žute podmornice

Soldado donio pobjedu Villarrealu kod Celte Vigo

Fudbaleri Villarreala slavili su pobjedu večeras u gostima protiv Celte Vigo u okviru 27. kola španske La Lige sa 1:0.

Nije ovo bila pretjerano sadržajna utakmica pa ćemo izdvojiti samo nekoliko prilika i jedan pogodak koji je primila domaća ekipa. 

Prvu priliku imao je napadač Villarreala Roberto Soldado koji je u 33. minuti primio loptu u petercu domaćih, ali je veoma loše šutirao i rezultat se nije promijenio. 

Ipak, isti fudbalr je samo 12 minuta kasnije bio precizniji i doveo je svoju ekipu u vodstvo od 1:0. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nastavak je većinom donio igru na sredini terena, a nijedna ekipa nije uspjela da stvori ozbiljniju priliku pa je ostalo 1:0 za goste. 

Villarreal se ovom pobjedom popeo na 5. mjesto sa 48 bodova, dok je Celta Vigo ostala na 11. poziciji sa 35 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi