Foto: EPA

Remi u madridskom derbiju

Griezmann upropastio slavlje Reala

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida u gradskom derbiju protiv Atletica remizirali su rezultatom 1:1.

Kao uvertira za duel s Bayernom Realu je došao gradski okršaj s Atleticom. Kraljevi su bili blizu da ostvare važnu pobjedu, no u finišu su primili pogodak.

Bio je ovo očekivano težak meč za momčad Zinedinea Zidanea, a navijači su razočarani jer je pogodak primljen u zadnjih pet minuta meča, kada se činilo da će sva tri boda ostati na Santiago Beranbeu.

Ronado je u 15. minuti imao dobar udarac, ali je Oblak odbranio, da bi u 28. minuti Benzemin udarac također zaustavio sjajni sovenski golman. 

Do kraja prvog dijela šansu je imao i Ronaldo, a kada je matirao Oblaka, Stefan Savić je spriječio pogodak. Najbolju šansu na drugoj strani imao je Griezmann, ali je Navas odbranio.

Kraljevi su konačno poveli u 53. minuti. Kroos je ubacio iz slobodnjaka, Pepe glavom pogodio za slavlje njegove ekipe. Torres je u 60. minuti propustio veliku šansu za crveno-bijele.

Ipak, kakav jest, uporan do kraja, Atletico je došao do izjednačenja u 86. minuti. Correa je sjajnom loptom uposlio Griezmanna, a ovaj matira Navasa za konačnih 1:1.

Trenutno, Real ima 72 boda, Barca 69, Atletico 62 boda i utakmicu više od rivala.

La Liga, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid - Atletico 1:1 (Pepe 52/ Griezmann 86)


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.