Mladost uspjela da izjednači na 2:2

Olimpik ispustio pobjedu u Doboju kod Kaknja

Endin Čaušević

Fudbaleri Mladosti danas su u Doboju kod Kaknja remizirali protiv Olimpika (2:2) u meču 3. kola Lige za opstanak BiH.

Olimpik je odlično otvorio meč u Doboju kod Kaknja jer je golom Svrake već u drugoj minuti stigao do prednosti od 0:1. Ipak, deset minuta kasnije Mladost je uspjela da izjednači na 1:1, a mrežu Olimpika zatresao je Sinan Ramović.

Nakon gola Mladosti u narednih 20 minuta gledali smo pravu uspavanku na terenu, bez većih prilika. Mladost je u finišu prvog dijela imala nekoliko solidnih prilika. Prvo je glavom pokušao Aganspahić, ali je golman Olimpika bio siguran. Nakon toga zaprijetio je i Rizvanović, no ostalo je 1:1.

U drugom poluvremenu Olimpik je bio dosta bolji protivnik na terenu. Gostima se to isplatilo u 62. minuti utakmice kada je sjajan gol za 1:2 postigao Govedarica. Olimpik je bio blizu velike pobjede, ali je Mladost u samom finišu uspjela da ponovo izjednači.

Imamović je skrivio penal, a siguran sa bijele tačke za konačnih 2:2 u današnjoj utakmici bio je Goran Brkić. gosti mogu žaliti za tri boda iz ove utakmice koja bi im mnogo značila u Borbi za opstanak.

Liga za opstanak, 3. kolo:

Mladost - Olimpik 2:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Velić, Laštro, Aganspahić, Kuzmanović, Šišić, Rizvanović, Maksimović, Šećerović, Brkić, Ramović, Isaković.

Olimpik: Jovanović, Imamović, Bevab, Vukomanović, Vrdoljak, Karić, Kojić, Čolić, Pehar, Milović, Svraka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.