Topnici poraženi od Crystal Palacea

Nova blamaža Arsenala, Liga prvaka miljama daleko

Sve su prilike da Arsenal sljedeće sezone, nakon punih 20 godina, neće nastupati u Ligi prvaka.

Večeras su Topnici doživjeli debakl na gostovanju kod Crystal Palacea, od kojeg su izgubili sa visokih i neočekivanih 3:0, čime su svoju ionako tešku borbu za plasman među najbolje četiri ekipe učinili još težom.

Da ovo neće biti dobra noć za Arsenal dalo se naslutiti već u 17. minuti kada je Townsend pogodio za vodstvo Palacea od 1:0.

U drugom poluvremenu je domaća ekipa postigla još dva gola. Prvo je Cabaye u 63. pogodio za 2:0, da bi pet minuta kasnije Milivojević iz sumnjivo dosuđenog penala nokautirao Topnike i postavio konačnih 3:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je nakon ovog poraza ostao na šestom mjestu u Premier ligi sa 54 boda i sada je četvrtoplasirani Manchester City udaljen sedam bodova, ali Građani imaju jednu utakmicu više.

Sa druge strane, za domaći tim je ova pobjeda bila od ogromnog značaja u borbi za opstanak. Crystal Palace je sada 16. sa 34 boda, što je šest više u odnosu na Swansea koji je u zoni ispadanja.




Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.