Mladost gostuje na Koševu

Isaković: Tražit ćemo svoju šansu u dvije utakmice

Dino Kurbegović

U prvom polufinalnom susretu Kupa Bosne i Hercegovine Sarajevo će na Olimpijskom stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' ugostiti Mladost u srijedu 12. aprila 2017. godine.

Za ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja ovo je utakmica sezone, a tim Husrefa Musemića je samim plasmanom u polufinale Kupa BiH ostvario najveći uspjeh u klupskoj historiji.

"Za nas je ovo utakmica sezone i pitanje je da li i kada će Mladost ponoviti ovaj uspjeh koji smo ostvarili kroz Kup. Sarajevo je apsolutni favorit, ali ni mi nismo bez šansi u dvije utakmice. Svoju priliku vidimo kroz to što je ekipa Sarajeva imala nekoliko teških utakmica u prvenstvu u posljednjih nekoliko dana", rekao je trener ekipe Mladosti Husref Musemić.

Kapiten Mladosti, Aladin Isaković je svjestan da je Sarajevo favorit u prvom duelu, ali obećava maksimalan angažman svog tima:

"Bit će to izuzetno zahtjevna utakmica koja će biti teška i fizički, ali bit će potrebno i dosta nerava u ovom susretu. Sarajevo se u posljednjem susretu dosta istrošilo budući da je tempo u duelu sa Zrinjskim bio na visokom nivou. Bordo ekipa je favorit s kim god da igra u BiH, ali mi se ne predajemo, mi tražimo svoju šansu kroz dvije utakmice. Igrat ćemo otvoreno, imamo dobru ekipu i vjerujem da možemo napraviti iznenađenje", istakao je Isaković.

Stručni štab u Kupu Bosne i Hercegovine ne može računati na usluge Lazića i Šećerovića koji su u prvom dijelu sezone nastupali za Željezničar u Kupu BiH, dok se od povrede još uvijek nije dovoljno oporavio Senad Karahmet.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav: Velić, Rizvanović, Isaković, Laštro, Galić, Brkić, Maksimović, Ramović, Šišić, Kuzmanović i Aganspahić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.