Aganspahić: Pobjedom definitivno potvrditi opstanak u ligi

Mladost protiv Olimpika

Aganspahić: Pobjedom definitivno potvrditi opstanak u ligi

Dino Kurbegović

Nakon remija protiv Čelika na domaćem terenu i visokog poraza na Pecari od Širokog Brijega ekipa Husrefa Musemića u trećem kolu Lige za opstanak dočekuje sarajevski Olimpik. 

Olimpik se grčevito bori da zadrži premijerligaški status, međutim Mladost želi slaviti i u dobroj atmosferi dočekati srijedu i polufinale Kupa BiH sa Sarajevom.

''U posljednje vrijeme igramo jako dobro, ali nas bodovni saldo ne prati u tome. Protiv Olimpika moramo slaviti i postaviti stvari na pravo mjesto, te u dobroj atmosferi dočekati Kup susret sa Sarajevom. Kvalitetniji smo tim od Olimpika, ali to moramo pokazati na terenu i slaviti.'', rekao je trener Mladosti Husref Musemić.

Dvadesetogodišnji napadač Mladosti Almir Aganspahić je prvi izbor Musemića u napadu. Ovaj mladi napadač je za kratko vrijeme svojim sjajnim igrama dobio i poziv u U21 reprezentaciju BiH, a Aganspahić očekuje tri boda u duelu s Olimpikom:

''Očekujemo pobjedu kako bi i definitivno potvrdili opstanak. Ukoliko budemo na svom nivou vjerujem da pobjeda neće doći u pitanje'', rekao je Aganspahić, te dodao: 

''Tempo subota-srijeda-subota je možda i ostavio traga na nekim igračima, ali nastojimo održati svježinu u ekipi i imamo veliki broj igrača, tako da možemo podnijeti teret igranja na dva fronta. Vjerujem da ćemo slaviti protiv Olimpika i onda spremni dočekati duel sa Sarajevom.''

Sinan Ramović i Mićo Kuzmanović se vraćaju u prvih 11 u ekipu Mladosti nakon što su propustili duel na Pecari, dok Musemić i dalje ne može računati na povrijeđenog Karahmeta čiji povratak na teren se očekuje za petnaestak dana. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret između Mladosti i Olimpika na rasporedu je u subotu 8. aprila 2017. godine u 16:30 h na stadionu ''MGM Farm'' u Doboju. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti