Foto: EPA

Odbili zahtjev Torina

City odbio novu posudbu za Harta

Midhat Šljivak

Manchester City odbio je prijedlog ekipe Torina za posudbu golmana Joea Harta i za narednu sezonu.

Engleski golman je na početku ove sezone ostao bez mjesta u Cityju. Novi menadžer Građana Pep Guardiola je odlučio da prednost da Claudiju Bravu i Willyju Caballeru, te je pustio Harta na posudbu.

On se na iznenađenje svih odlučio za Torino. U redovima italijanskog tima je branio dosta dobro, pa je rukovodstvo Bikova zatražilo od Cityja posudbu i u narednoj sezoni.

Međutim, od toga neće biti ništa. Ova ponuda je odbijena, te će se 30-godišnji golman na kraju sezone vratiti na Etihad.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To ne znači da će tamo i ostati. Interes za njegovim uslugama je ogroman, a povezivao se s Liverpoolom, Evertonom i West Hamom.

Hart je ponikao u ekipi Cityja i bio je prvi golman godinama unazad, sve dok u klub nije došao Pep Guardiola. Gotovo je sigurno da će on na ljeto biti prodat, a ostaje nam da vidimo čiji dres će obući.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.