Strah od terorizma

Snajper čuva igrače Uniteda u Belgiji

Zbog bombaškog napada koji se dogodio uoči utakmice Borussije i Monaca, pod posebnim povećalom će biti i današnji susreti Evropske lige. Posebno se to odnosi na onaj koji će u Belgiji odigrati Anderlecht i Manchester United. 

Belgijanci su udvostručili osigranje i bus koji će prevoziti igrače Manchester Uniteda od hotela do stadiona će biti pod policijskom pratnjom. Na ruti će čak biti i snajperi i helikopteri kako se ne bi ponovile scene iz Dortmunda. 

"Pokušat ćemo što manje misliti na to i fokusirati se na fudbal. Moramo vjerovati ljudima koji rade u osiguranju da će obaviti sjajan posao", rekao je Jose Mourinho uoči utakmice. 

Dodatne mjere sigurnosti će se provoditi i na samom stadionu Anderlechta na kojem će utakmica biti odigrana večeras od 21:05 sati. 

Osim duela između Anderlechta i Manchester Uniteda, snage će još odmjeriti Ajax i Schalke, Celta igra protiv Genka, dok će Lyon ugostiti Bešiktaš. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.